Dankó Pista kották kerültek a szegedi Móra Ferenc Múzeum tulajdonába: a lapokat egy magánszemély ajándékozta a közgyűjteménynek. A ritkaságnak számító dokumentumokat először a Múzeumok Őszi Éjszakáján, október 2-án mutatják be Szegeden, a Móra-múzeumban.

A Dankó Pista kottákat szeptember 29-én, szerdán 13 órakor mutatjuk be a sajtó munkatársainak a múzeum könyvtárában.

Eredeti Dankó Pista kották kerültek a Móra Ferenc Múzeum gyűjteményébe. Az összesen 8 oldalas anyagon a dallamok mellett dalszövegek is olvashatóak. A kották eddig egy dunaújvárosi magánszemély birtokában voltak, aki rokonaitól örökölte meg a dokumentumokat. Hallott arról, hogy a Móra Ferenc Múzeum gyűjteményében vannak Dankó Pista relikviák, például egy Dankó-hegedű is – ezért döntött úgy, hogy a szegedi múzeumnak szeretné ajándékozni a lapokat.

A kottákat először az idei Múzeumok Őszi Éjszakáján, október 2-án mutatják be a nagyközönségnek a Móra Ferenc Múzeumban. Ezen a szombaton 18-23 óra között várják az érdeklődőket különleges tárlatvezetésekkel, előadásokkal, detektív játékkal a Móra-múzeumban, a Fekete házban és a Vármúzeumban.

A Dankó Pista-kottákat szeptember 29-én, szerdán 13 órakor mutatjuk be az újságíró kollégáknak a Móra Ferenc Múzeum könyvtárában, amikor a Múzeumok Őszi Éjszakája programjait is ismertetjük. Tisztelettel várjuk Önöket!

A Múzeumok Őszi Éjszakájának programtervezetét csatolva küldöm.