Spanyol játékossal erősítik meg a 2021-2022-es keretüket a MOL-PICK Szegednél. A Klub 1+2 éves szerződést kötött a jobbátlövő Imanol Garciandíával.

A 26 éves kézilabdás az Észak-Spanyolországban található Villarreal de Urrechua városában látta meg a napvilágot. Az SD Urola csapatában ismerkedett meg a sportág alapjaival. Az első komoly klubja a Club Balonmano Ciudad de Logrono volt, ahol 2015-től egészen 2020-ig játszott. A 2015-2016-os idényben mutatkozott be nemzetközi porondon, ekkor a BL-ben szerepelt. Összesen eddig két idény alatt 17 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában. Az EHF-kupában három idényben szerepelt, 59 gólig jutott ebben a sorozatban. Spanyolországban a 2018-2019-es idényben egykori játékosunknak – ekkor kölcsönben szerepelt tőlünk –, Fekete Bálintnak is csapattársa volt.

Tavaly Franciaországba igazolt, méghozzá a Pays d’Aix UCH gárdájába. 30 meccsen szerepelt a francia élvonalban és 104-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját, ez 3,47-es átlag meccsenként. Csapatával a PSG (55 pont), a Montpellier (50) és a Nantes (47) mögött a negyedik helyet szerezte meg az Aix 40 ponttal. A gallok egyetlen meccset játszottak az EHF Európa Ligában, a Bidasoa Irun legyőzte őket, így a selejtezőben búcsúztak. Imanol Garciandía ezen a találkozó 4 gólt szerzett. Hazája válogatottjában eddig 14 meccsen szerepelt, összesen 25 gólt dobott. Új jobbátlövőnk Roberto Parrondo, Niko Mindegía, José Manuel Sierra, Antonio García Robledo, Pedro Rodríguez, Jorge Maqueda és Joan Canellas után a nyolcadik spanyol légiósunk lesz.

– Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy klubhoz csatlakozhatok. A MOL-PICK Szeged olyan együttes, amely a kézilabda top csapatai közé tartozik, minden játékosnak az a vágya, hogy ilyen helyen játszhasson. Mindenkitől rengeteg jót hallottam Szegedről, és nagyon tetszik, ahogy a csapat játszik. Már alig várom, hogy csatlakozzak a klubhoz, és lássam a várost, valamint megismerkedhessek a társakkal és a szurkolókkal – közölte.