Újabb szakaszába lép a szegedi Sisi-kiállítás előkészítése: kedden érkezik a leendő Sisi-kiállítás kollekciója a Móra Ferenc Múzeumba. A műtárgyak rendőri kísérettel utaznak majd Szeged felé. Ekkor érkezik meg a tárlat legkülönlegesebb darabja is: az az eredeti ruhaderék, melyben Erzsébet királynét meggyilkolták.

A műtárgyak érkezése sajtónyilvános, a tárgyak június 8-án kedden, várhatóan 16.30 körül érkeznek a Móra Ferenc Múzeumba. Az érkezés pontos idejéről telefonon tudnak majd érdeklődni az újságíró kollégák.

Rendőri felvezetés mellett érkeznek Szegedre a nagyszabású Sisi-kiállítás műtárgyai kedden délután. A kollekció Budapestről, a Magyar Nemzeti Múzeumból indul majd útnak, és végig rendőri kísérettel fog haladni a Móra Ferenc Múzeum felé.

Ekkor érkezik Szegedre a Sisi-kiállítás legkülönlegesebb tárgya is: az az eredeti ruhaderék, melyet Erzsébet királyné 1898-ban, meggyilkolása pillanatában viselt Genfben. Az ikonikus ruhadarabra kiemelt műtárgyvédelmi előírások vonatkoznak: rendkívül körültekintően kell kezelni. Az érkezés után például nem lehet kicsomagolni azonnal, mert hosszasabb „pihentetési” időre van szüksége, amíg alkalmazkodik az új klimatikus viszonyokhoz. A ruhaderék mellett különböző, Sisihez köthető ruhadarabokat, használati tárgyakat is bemutatnak majd a kiállításon számos festmény, szobor és egyéb érdekes műtárgy mellett.

A Sisi-kiállítást június 26-án, a Múzeumok Éjszakáján nyitják meg a Móra Ferenc Múzeumban.

A kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum és a Móra Ferenc Múzeum közös tárlata.

A kollekció június 8-án, kedden délután, várhatóan 16.30 körül érkezik a Móra Ferenc Múzeumba. Az érkezési sajtónyilvános, melyre tisztelettel várjuk az újságíró kollégákat.