Az Aktív Magyarország Program újabb mozgásforma támogatását segíti idéntől, már sítanpályák fejlesztésére is lehetett jelentkezni – írja az aktivmagyarorszag.hu. A programnak köszönhetően 2021 novemberéig Székesfehérváron, Keszthelyen, Miskolcon és Agárdon épülnek új sítanpályák.

A jelentkezések elbírálását a Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSZ) készítette elő. A Program olyan sípályák építéséhez nyújt segítséget, melyeken a lakóhelyünkhöz közel, szakképzett oktatók közreműködésével tanulhatunk meg síelni vagy snowboardozni.

Az Aktív Magyarország Program program keretében idén 4 olyan létesítmény megvalósulását támogatják, melyek 30 kilométeres sugarú körzetében nem található más szervezet vagy vállalkozás által üzemeltetett műanyag borítású tanpálya, szélességük eléri majd a minimum 10 métert, hosszúságuk pedig a minimum 45 métert, továbbá felvonóval és pályavilágítással lesznek ellátva, illetve legalább 45 négyzetméteres alapterületű kiszolgáló épülettel is rendelkeznek majd.

A sikeres pályázóknak 2021. november 15-éig kell kialakítaniuk a tanpályákat. Az új pályák Székesfehérváron, Keszthelyen, Miskolcon és Agárdon épülnek fel. A 30 százalékos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően közel 230 millió forint értékben létesülnek oktatópályák. Ezzel 34-re nő majd a hazai tanpályák száma.