Malacka és Csoki kutya is szerepel a szegedi Köménymag rockzenekar karanténvideójában. A zenekar Dés László-Berencsi Attila/Frenyó Ágnes)által írt, a Szerelem második vérig című film egyik betétdalát dolgozta fel.

Dér István a Köménymag énekese elmondta, a zenekar épp a bemutatkozó koncertre készült amikor kitört a járvány, így a májusi szegedi fellépésük elmaradt. Viszont a csapat nem tétlenkedett a kényszerszünet alatt, hanem újabb számokat dolgozott fel, a meglévőket pedig tökéletesítették – persze mindenki otthon egyedül.

„Talán ez volt a legnehezebb, mert ez egy baráti társaság is egyben, így nagyon hiányoztunk egymásnak, hiányoztak a próbák, és a jó beszélgetések is. Ezért találtuk ki, hogy ha nem járhatunk próbákra, akkor online zenéljünk, így készült el az első karanténvideónk is. A dal nem stúdióban készült. A hangszereket mindenki otthon rögzítette. A klipben szerepet kaptak a családtagjaink is, hisz hónapokig együtt töltöttük az időnk legnagyobb részét.

A Köménymag zenekar a hetvenes-nyolcvanas évek méltatlanul feledésbe(?) merült, számukra kedves magyar rock dalait újragondolva, áthangszerelve – nem a retro jegyében, mélyrehangolt gitárokkal, dögös hangszerelésben adják elő.

„A Titkaid című dal is egy ilyen szám. Régen nagy sláger volt, de valamiért keveset játszották a rádiók, TV-k az elmúlt években” – mondta Völgyesi Miklós. A zenekar gitárosa szerint számtalan hasonlóan jó dal született a hetvenes-nyolcvanas években, amelyeket ugyan sokan ismernek, de kevés zenekar játssza azokat jelenleg. A Köménymag ezért olyan előadók (LGT, Omega, KFT, P. Mobil stb) dalaihoz nyúl hozzá melyeket nem hallhatunk cover zenekarok műsoraiban sem.”

A zenekar már készíti a következő videóját. A KFT együttes Volvo című dalának rockos átdolgozását filmesítik meg.