A 27 ezer válaszadó 72 százaléka amellett foglalt állást a család és ifjúságügyért felelős államtitkár által indított internetes szavazáson, hogy védőintézkedések mellett, de tartsanak idén is gyerektáborokat – közölte Novák Katalin, a Magyar Nemzet kérdésére.

A Facebookon indított szavazásban keddig csaknem 27 ezer ember nyilvánított véleményt és a szavazók 72%-a, a megfelelő védőintézkedések mellett idén is megtartaná a nyári táborokat.

Novák Katalin elmondta, nem számított arra, hogy ilyen nagy számú lesz majd az érdeklődés, és ez is csak azt jelzi, hogy milyen sokakat foglalkoztat most ez a kérdés. A szavazatok mellett több, mint ezer hozzászólás is érkezett.

Az államtitkár közölte: Igyekszünk kellő időben értesíteni az embereket a döntéseinkről. Most azt várjuk, milyen tapasztalatai lesznek korlátozások vidéki enyhítésének. Ezek az információk is segítenek majd a döntésben.

Hozzátette: az elmúlt évben több, mint 25 ezer gyerek vett részt ottalvós, 60 ezer pedig napközis Erzsébet-táborban. Novák Katalin elmondta, a mostani információk alapján inkább a napközis táborok lehetősége tűnik inkább reális lehetőségnek idén nyáron.