Lendületet kaptak az egészségügyi fejlesztések: a techcég a koronavírus fertőzöttek minél korábbi kiszűrését támogatja.

Olyan kis méretű, egészségügyi tapaszokat fejleszt a Google anyacégéhez tartozó Verily nevű vállalat, ami egy mobilappon keresztül folyamatosan felügyeli a viselője testhőmérsékletét – írta a 24.hu. A megoldástól azt remélik, hogy egy esetleges fertőzött még időben, az első tünetek megjelenésekor orvoshoz tud fordulni. Arról egyelőre még nem beszélt a Google, hol, mikor és mennyiért lehet majd hozzájutni a kiegészítőhöz.

A cég egyébként jelentős erőfeszítéseket tesz a járvány megfékezését segítendő: a fejlesztői konferenciák lemondása, és mintegy 100 ezer dolgozó otthoni munkavégzésének elrendelése mellett bejelentették, hogy elkezdték a Play áruházból kiszűrni a járvánnyal kapcsolatos megtévesztő információkat terjesztő, csaló appokat.

Ezen túlmenően a cég 24 órás felügyeleti csoportot állított fel, amely folyamatosan követi az egészségügyi világszervezet (WHO) tájékoztatásait, ezáltal a keresőben a relevánsabb információkat érhetik el a netezők.

A WHO számára továbbá 25 millió dollárnyi értékű hirdetési támogatást biztosítottak.

A YouTube-on továbbra is tiltottak lesznek a koronavírussal kapcsolatos tartalmak, illetve azon reklámokat is eltávolítják, amiken keresztül a járványból próbálnak hasznot húzni a hirdetők különféle állítólagos ellenszerekkel, túlárazott egészségügyi maszkokkal.