A Szegedi Tudományegyetem együttműködési megállapodást ír alá 2020. február 27-én, csütörtökön a  Honvédelmi Minisztériummal, a Szegedi Tudományegyetem Rektori tárgyalójában

 

Az együttműködési megállapodást aláírja Szabó István honvédelmi államtitkár, Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora és Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja.

A Szegedi Tudományegyetem és a Honvédelmi Minisztérium az oktatás, a kutatás területén korábbra visszanyúló eredményes együttműködését erősíti meg. Az együttműködés révén növelik a Magyar Honvédség társadalmi támogatottságát, a katonai pálya – különösen a szerződéses és az önkéntes tartalékos szolgálati jogviszony – ismertségét és népszerűsítését, fejlesztik a Honvédelmi Minisztérium toborzási hatékonyságát valamint együttműködnek a védelmi innováció és kutatás-fejlesztés területén. – tájékoztatta honlapunkat az egyetem sajtóosztálya.

A Szegedi Tudományegyetem és a Honvédelmi Minisztérium együttműködik az Önkéntes Tartalékos Rendszer működtetéséhez szükséges humán és anyagi erőforrások optimalizált felhasználásának érdekében. Biztosítják a hallgatók önkéntes részvételi lehetőségét a tartalékos tisztképzésben; támogatják és népszerűsítik a honvédelmi alapismeretek oktatását és megnyitják annak a lehetőségét, hogy a tudományos-kutatási tevékenységek területén kölcsönösen támogassák egymást, ezzel segítve szakmai elismertségüket.