Férfi és női egyesben is az első helyen kiemelt japán játékos lett a bajnok a BOK Csarnokban rendezett, vasárnap zárult asztalitenisz World Tour-versenyen.

Az erősebb nem versenyében a mindössze 16 éves Harimoto Tomokazu a legjobb négy között négy szettben verte a harmadikként rangsorolt német Dimitrij Ovtcharovot, majd a fináléban honfitársánál, a selejtezőből indult, 18 esztendős Uda Jukijánál is jobbnak bizonyult, öt játszmában. Udo az elődöntőben az angol Liam Pitchfordot verte szetthátrányról fordítva.

Harimoto pályafutása ötödik WT-sikerét aratta egyesben, s ezzel a legfiatalabb a sorozat történetében, aki elérte ezt a mérföldkövet.

A nőknél a 19 éves Ito Mima türelmesen játszva búcsúztatta a németek védőjátékosát, a kínai származású Han Yinget, a végjátékban pedig azt a tajvani Cseng I-csinget győzte le, aki egy körrel korábban a második helyen kiemelt japán Isikava Kaszumi felett diadalmaskodott óriási, hétjátszmás csatában. A közel egyórás finálé is hétszettes, fordulatos küzdelmet hozott, Ito annak ellenére tudott nyerni, hogy a második játszmában mindössze egy, az ötödikben pedig két pontot gyűjtött.

Mindkét egyes bajnok 15 ezer dollárt kapott a sikeréért.

A kedden kezdődött budapesti tornán 50 ország több mint 300 versenyzője, köztük 19 magyar indult. Utóbbiak közül a negyeddöntőig jutott Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros szerepelt a legeredményesebben.