Nádas égett az 5512. számú út mellett, Mórahalom közelében péntek délben – tájékoztatta stúdiónkat Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem tűzoltó alezredese. A kéthektáros területen égő tüzet a ruzsai és szegedi hivatásos egységek a mórahalmi önkéntes tűzoltókkal közösen oltották el.

A délutáni órákban Csongrádon, a Budai Nagy Antal utcában körülbelül 1000 négyzetméteren lángolt az aljnövényzet. A kiérkező csongrádi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Személygépkocsi égett az M43 autópálya Makó felé vezető oldalán, a Szent Gellért pihenőben szombat délután. Személyi sérülés nem történt, a tüzet a helyszínre érkező makói hivatásos tűzoltók oltották el.

A szén-monoxid érzékelő jelzett az újszentiváni Mária utcában, a déli órákban. A lakásban nyílt égésterű gázkazán üzemelt. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap, nem sokkal délelőtt 11 óra előtt az 5421. számú úton, Csengele közelében személyautó hajtott az út menti árokba. A helyszínre érkező kisteleki, kiskunmajsai és kiskunhalasi tűzoltók kéziszerszámok segítségével szabadították ki a járműből az autó sérült vezetőjét.

A déli órákban mintegy ezer négyzetméteres területen lángolt az aljnövényzet Fábiánsebestyén közelében, a 4642. számú út mellett. A tüzet a kiérkező szentesi hivatásos egység és a fábiánsebestyéni önkéntes tűzoltók fékezték meg.

Hódmezővásárhely – Vajháton, a Hegyi utcában egy fából készült kutyaház égett. A tüzet a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók percek alatt eloltották.

A múlt heti vihar még mindig ad munkát a tűzoltóknak. Szegeden, Röszkén, Mórahalmon, Földeákon, Makón és Hódmezővásárhelyen összesen 13 esetben távolítottak el a hivatásos -, illetve az önkéntes tűzoltó egységek megdőlt fákat, leszakadt ágakat a hétvége folyamán.