Az SZTE JGYPK Művelődéstudományi Intézete ismét megrendezi az Intézet Napját, melyre idén december ötödikén, délelőtt tíz órai kezdettel kerül sor a Szilléri sugárút 12. szám alatt. Az érdeklődők számos szakmai előadáson és programon vehetnek részt, de természetesen nem marad el az adventi műsor és fogadás sem.

A programok délelőtt tíz órakor kezdődnek, s elsőként Dr. Döbör András dékán mond köszöntőt, majd Dr. Újvári Judit intézetvezetői beszámolóját hallgathatják meg az érdeklődők “Nálunk mindig történik valami” címmel. Őt követi Dr. habil. Keczer Gabriella, aki az Erasmus kapcsolatokról tart ismertetést, majd Sütő Erika beszél a Közösségszervezés BA gyakorlati képzési programjáról. Dr. habil. Farkas Éva “Tények és tendenciák a felnőttképzés 30 évéről (1989-2019)” című előadását követően két civil szervezet vezetője mutatja be tevékenységét: elsőként Szabó Enikő (Mi egy Másért Közhasznú Egyesület), majd Vajda Árpád (Alternatíva Egyesület) kap szót. A délelőtt zárásaként Áment Balázs, a Regionális Ifjúságfejlesztő Központ szakmai vezetője ad helyzetképet a hazai önkéntességről. 

Déli tizenkettő órától a Közösségszervezés BA nappali tagozat I. évfolyamos hallgatóinak adventi műsorára kerül sor, majd a nap zárásaként 12.15-től adventi fogadást tartanak. A szervezők minden volt és jelenlegi hallgatót, valamint minden érdeklődőt szeretettel várnak.