November 4-én és 5-én a Takarékbank Zrt. bankszünnapot tart, ezért az ügyfelek bankszámláján jövő szerdáig az október 31-én rendelkezésre álló zárófedezet lesz elérhető bankkártyával – tájékoztatnak a társaság honlapján.

Az első teljes körű kiszolgálást nyújtó banki munkanap november 6-a lesz az üzleti és szervezeti megújuláson áteső Takarékbanknál. Ezekben a napokban az informatikai rendszerüket is megújítják, emiatt a Takarék Netbank (Electra Internet Banking) és a Takarék Mobil­app szolgáltatások is szünetelnek szerda reggel 8 óráig.

A Takarék-csoport megújulása utolsó állomásához érkezett. A 2010-es évek elején még több mint 120 kisebb-nagyobb takarékból álló integráció 2017 végére 12 regionális takarékszövetkezetben egyesült. 2018 novemberében a csoport központi bankjának közgyűlésén a takarékok úgy döntöttek, hogy egyetlen, országos lefedettségű kereskedelmi bankban egyesülve folytatják tevékenységüket. A szektor végső integrációjának meghatározó lépéseként 2019. április 30-án létrejött a Takarékbank Zrt. a Mohácsi Takarék Bank Zrt., a Pannon Takarék Bank Zrt. és a B3 Takarék Szövetkezet egyesülésével, átvéve a Takarék-csoport irányító szervezete, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. lakossági és vállalati számlaszerződés-, betét- és hitelállományát is.

Az országos fúzió lezárásaként, október 31-én tizenegy takarékszövetkezet, valamint a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. és a Takarékbank Zrt. egyesült.