Valós történetek adják az alapját a népszerű színművész egyszemélyes produkciójának, mely a drogfüggőségből indul ki, de annál sokkal többről szól. A Széttépve című előadást – melyben Elvis és a Quimby zenéi is hallhatók – a MASZK Egyesület jóvoltából nézheti meg a közönség Szegeden. Jegyek már kaphatók az esti előadásra, a délutáni időpontra pedig a 16-25 éveseket ingyen várják.

Zenés szembenézésként aposztrofálják az alkotók a Széttépve című koncertszínházi darabot, amely Szabó Kimmel Tamás segítségével arról beszél a nézőknek, hogy a függőség mindenki életében megtalálható, hol észrevehetetlenül, hol látványosan.

Az Orlai Produkció előadásában, amelyet november 11-én, 19 órától, az IH Rendezvényközpontban láthat a közönség, olyan kérdéseket boncolgat a népszerű színművész, mint hogy vajon miért választja az ember az élet helyett az élet villanásnyi illúzióját, mi az, amiért az olykor biztonságos családi hátteret, a tiszta jövőt egy koszos gyorséttermi WC-re váltja, és melyik az a pillanat, ahol megszületik a döntés, hogy fejjel csússzunk lefelé a lejtőn.

Novák Eszter állította színpadra a sokszínű, felkavaró és elgondolkodtató produkciót, amely „úgy lett nagyon cool előadás, hogy azokat is leköti, akik nem rajonganak a cool előadásokért”. Az igaz történetekre épülő darab alkalmat ad arra, hogy függőségeinkről, annak okairól gondolkodjunk, beszélgessünk. A felkészülés során készített interjúkat Závada Péter öntötte színpadi formába. Az est folyamán Lázár Zsigmond zenekara működik közre, és olyan előadók legendás zenéit szólaltatják meg, akik maguk is sokat tudnak, tudtak a kábítószerekről – mint például Elvis Presley, The Doors, a Quimby.

Szabó Kimmel Tamás elmondása szerint a Széttépve nem önvallomás vagy terápia: „Voltak olyan helyzetek az életemben, már kamasz fejjel is, amikor tanúja voltam annak, ahogy mások tönkrementek különböző függőségeik miatt. Valahogy sokszor hozott össze a sors olyan arcokkal, akik kőkemény sztorikon vannak túl.” Az alkotók célja a produkcióval az, hogy elgondolkodtassák azokat a tizenéveseket, akik menőnek tartják, hogy bármilyen szerhez nyúljanak. Az ismert – többek között Csáth Géza – és az ismeretlen függők mellett megidéznek pszichológust és átlagembert is, méghozzá azzal a céllal, hogy lássuk: a környezet nagyban felelős a drámákért.

Az estre a jegyértékesítés már megkezdődött, elővételben 3700, az előadás napján pedig 3900 forintért váltható belépő az IH Rendezvényközpontban és online, ITT vásárolhatók meg.

A MASZK Egyesület jóvoltából ugyanezen a napon, délután 15 órától a 16-25 év közötti, diákigazolvánnyal rendelkező nézők ingyenesen tekinthetik meg a produkciót, amennyiben előzetesen regisztrálják magukat a petro.annamari@maszk.hu címen, 2019. november 6-ig.