Áprilisban kezdődött el a Kollégiumi út teljes rekonstrukciója – írja a szeged.hu A kivitelező az ütemtervnek megfelelően halad, már a kopóréteget viszik fel, így hamarosan elkészül a beruházás.

Régi igénye volt a Kollégiumi úton lévő vállalkozásoknak, hogy jól járható legyen ez az útszakasz. Ennek hiánya már a további fejlesztéseket akadályozta ezen a területen. A munkálatok teljes költsége 850 millió forint, amelynek nagy részét uniós forrásból biztosítja az önkormányzat, saját forrásból pedig 50 millió forintot fordít erre a beruházásra. Ezen felül a város még 200 millió forint értékben közel 650 méter hosszan szennyvízcsatornát építtetett ki a terület ellátására.

A közel két kilométeres, 8,5 méter szélességű utat, a mellette lévő kerékpársávot és járda a Strabag Kft. készíttette el. A szakaszon kialakítanak öt buszmegállót, padokkal, utasváróval, kerékpártámasszal, valamint elkészül a kapcsolódó forgalomtechnika is, a csapadékvíz elvezetését és a közvilágítást is kiépítik, majd a munkálatok végén rendezik a zöldterületeket.

(Képforrás: szeged.hu)