Egy régi hagyomány éled újra a Szegedi Repülőtéren, 2019. szeptember 13-14-15-én, a háromnapos légiparádén, ahol nagyszabású programsorozat várja a repülés iránt érdeklődőket. Az eseményen a légi csodák mellett részt vesz a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata is.

A Karitáció Alapítvány egyik legeredményesebb jótékonysági tevékenysége a 2008 óta működtetett Gyógyító Bohócdoktorok Mozgalom. A kórházakat és a gyógyítást segítő programok mellett kulturális, sport, illetve az egészséges életmódot népszerűsítő rendezvényeken is részt vállalnak a Bohócdoktorok. A koraőszi repülőnapok teljes ideje alatt szeretettel várják a kicsiket és naqyokat a Bohócdoktor-standon a vidám gyógyítók.

A péntek délelőtt elsősorban a legkisebbekről szól! Előzetes regisztráció alapján óvodai és iskolai csoportok vetélkedőjét rendezik meg a Szegedi Repülőtéren, ahol a dokik vezetésével a gyermekek sorversenyeken mérhetik össze tudásukat. Több állomáson ügyességi, sport és szórakoztató vetélkedő zajlik, kacagással, mókázással. Ebben az évben, Farkas Bertalan az elő magyar űrhajós 70. születésnapjának adózva, a játékok az Ő munkásságához és az űrhajózáshoz kapcsolódnak. Lesz itt váltófutás Lajka kutyával, űrhajóröptetés, űrlények Földre szállása. Minden csapat személyesen is találkozhat Farkas Bertalannal!
Vasárnap – az országban egyedülállóan – a jótékonysági alapítvány sok olyan fogyatékkal élő fiatalt is vendégül lát, akik ezáltal különleges élményekkel gazdagodhatnak.