Hétfőn kezdődik a Bringázz a munkába! elnevezésű kampány őszi akciója – közölte a szeged.hu. Májusban Szeged toronymagasan nyerte a versenyt, a vidéki nagyvárosok közül itt tekertek legtöbben munkába. A kerekezőket egy mobilapp is segíti. Érdemes letölteni, mert ezek adatai azt is megmutatják, hol érdemes bővíteni a szegedi kerékpárutak hálózatát.

Az elmúlt évek kerékpáros fejlesztéseinek köszönhetően 5-ről 20 százalékra nőtt a kerékpáros forgalom aránya a városban. Ma már minden ötödik szegedi rendszeresen kerékpárral jár munkába vagy iskolába – mondta el Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármeser.

Az önkormányzat az elmúlt években jelentősen fejlesztette a szegedi kerékpárutak hálózatát, többet fel is újítottak. Ugyancsak a kerekpárosok biztonságát szolgálja, hogy egyre több helyen vezették be a városban az úgynevezett 30-as zónát, amelyek szintén kerékospárbarát útvonalnak számítanak.

A szegedi bringázók májusban egyszer már bizonyították, szívesen és sokat használják drótszamarukat, hogy ezzel is óvják a környezetet.

A Bringázz a munkába! májusi kampányában Budapest után a vidéki városok között Szeged lett a legbringásabb. A Tisza-parti városban eddig összesen 2521 napon tekertek munkába menet a csatlakozók, jócskán megelőzve Debrecent és Székesfehérvárt.

A versenyben letekert kilométerek számában is Szeged vitte el a pálmát: a Tisza-parton 13 ezer 662 kilométert tekertek le a résztvevők, közel kétszer annyit, mint a versenyben második Székesfehérváron.

A játék őszi fordulója szeptember 9-én, hétfőn indul és szepterben 22-én, vasárnap este ér véget.
Az akcióban való részvételhez ezúttal is a Bike Citizens applikációt kell használni. Aki részt vett a tavalyi játékban, a meglévő Bike Citizens fiókját tudja használni idén is, viszont regisztrálnia kell majd az új kampányfelületen. Akik pedig részt vettek a legutóbbi, májusi kampányban, azok automatikusan bekerülnek az őszi játékba is.

Az új kampányfelületen augusztus 12-től él a regisztráció. Annak, aki nem használta még az appot, érdemes a rajt előtt barátkozni vele, csapatot létre hozni, munkanapokat beállítani a naptárban.
A bringával megtett utakat rögzíteni lehet a személyes fiókban, a játékba viszont csak a szeptember 9. és 22. között megtett utak számítanak.

A nyereményjátékon túl azért is fontos, hogy a szegediek minél nagyobb számban töltsék le a mobilapplikációt, mert az ez alapján elkészülő kerékpáros térkép fontos információkat ad majd arról, milyen irányokban kell továbbfejleszteni a kerékpárút-hálózatot Szegeden – mondta el Nagy Sándor, aki maga is rendszeresen kerékpárral jár munkahelyére.

A szeptember 9-től 22-ig tartó őszi kampány ideje alatt most is folyamatosan lehet regisztrálni, és akik így tesznek, nemcsak fittebbek lesznek, és élvezhetik a stresszmentes közlekedést, de értékes nyereményekre is szert tehetnek.

A két és fél millió forint összdíjazású nyereményjátékon márkás kerékpárokat, izgalmas kalandprogramokat, városnéző sétákat, belépőket, kerékpáros kiegészítőket és más ajándékokat lehet nyerni.

(Képforrás: szeged.hu)