Baján az Újbor Fesztiválon rendezték meg a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny dél-alföldi régiójának eredményhirdetését. Csongrád megyéből idén nyolc település nevezett – Algyő, Eperjes, Ferencszállás, Kübekháza, Mórahalom, Sándorfalva, Szeged, Szentes – a különböző kategóriákban, közülük négyet ismerte el ezúttal valamilyen oklevéllel, (külön)díjjal a zsűri – közölte a szeged.hu.

A Virágos Önkormányzatért Különdíj (a Belügyminisztérium díja város kategóriában) 2019-ben Szegedre került, az Év Települése regionális díjat, a városok kategóriájában Szentes kapta, a Szervezőbizottság elnöki díját Sándorfalvának ítélték, Arany Virág-díjas lett Kübekháza.

A bajai díjátadón Szeged elismerését Ménesi Imre önkormányzati képviselő, a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke vette át.

Ménesi a díjátadó után elmondta, idén a zsűri nem elsősorban azt értékelte, mennyire szép, virágos Szeged, hanem mindazt a környezetvédelmi beruházást, zöld fejlesztést elismerték ezzel a díjjal, amelyeket már elkezdett Szeged, és amelyeket eztán valósítanak meg. – Ez az oklevél a környezetvédelemről, a zöld gondolkodásról is szól, amelynek éppúgy része a geotermikus energia felhasználása, mint az, hogy milyen gyönyörűen beülteti mondjuk a Széchenyi teret virágokkal a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Ebben a díjban benne van már a Stefánia átépítése éppúgy, mint a liget felújítása, az, hogy Szeged zöld, és hogy az önkormányzat „zölden gondolkozik”, fejleszt – mondta Ménesi Imre.

A díjátadón a közönség előbb a Bácska Bandát hallgathatta meg, majd a Fourtissimo lépett föl. Az ünnepség végén a résztvevők nem éppen hagyományos módszerrel, de vetettek: a szervezők biológiailag lebomló lufikat osztottak szét, amelyekbe virágmagokat is beleszórtak, mielőtt felfújták azokat – a léggömbökből, miután fölszálltak, és odafönn már „nem bírták” tovább, kiszóródtak a magok, valahova.

(Képforrás: szeged.hu.)