Makón, a Návay Lajos téren elektromos vezetékre szakadt egy nagyméretű faág tegnap reggel – tájékoztatta stúdiónkat Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem tűzoltó alezredese. A makói hivatásos tűzoltók egy csáklya segítségével emelték le az ágat a vezetékről. Késő délelőtt a szegedi Olajos utca végén, a töltés oldalában körülbelül háromszáz négyzetméteren lángolt a száraz aljnövényzet. A helyszínre a szegedi tűzoltók érkeztek, akik egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Délután a 4432. számú út mellett, Makó közelében kapott lángra a száraz fű, mintegy kétszáz négyzetméteres területen. A makói tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat. Kora este az algyői iparterületen kétezer négyzetméteren égett a kiszáradt aljnövényzet. A tüzet az algyői létesítményi tűzoltók a helyszínre érkező szegedi hivatásos tűzoltókkal közösen oltották el.

Ötven négyzetméteren lángolt a növényi hulladék este Szatymazon. A tüzet a kiérkező szegedi hivatásos tűzoltók a sándorfalvi önkéntes egységgel közösen percek alatt eloltották. Ma hajnalban egy nagyméretű fa dőlt az úttestre Ásotthalmon, a Köztársaság utcában. A fát a mórahalmi önkéntes tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el.