A Sihuhu, a magyar fejlesztésű vasúti menetrend chatbot már elérhető Viberen. Mostantól a lila üzenetküldő alkalmazással villámgyorsan lehet keresni a MÁV menetrendekben – közölte a szeged.hu. A Sihuhu magyarul és angolul is elérhető, és mindössze kettő településnevet kell megadni ahhoz, hogy megkaphassuk a pontos menetrendeket.

A Sihuhu-t közel két évvel ezelőtt, saját költségén fejlesztette le a RoboRobo, a magyar chatbot fejlesztőcsapat, hogy segítse a vonattal utazók mindennapjait. A Viber felfigyelt a csapat kezdeményezésére, majd felkereste őket és felajánlotta a lehetőséget, hogy a Sihuhu bot a Viber platformján is megjelenhessen. A Viber szerette volna mielőbb elérhetővé tenni a Sihuhu-t azon felhasználók számára, akik modern eszközökkel, zökkenőmentesen kívánják megtervezni utazásaikat. Nem sokkal később az alkotók és a világ egyik legnépszerűbb kommunikációs platformjának üzemeltetője összefogtak azzal a közös céllal, hogy minél több utazó férhessen hozzá a menetrend chatbot hasznos funkcióihoz.

Amennyiben valaki teljes jogú Sihuhu felhasználóvá szeretne válni, csak IDE kell kattintania.

A program használata nagyon egyszerű. Kereshetünk két település nevének beírásával (Szeged-Budapest). A chatbot több rövidítést is képes felismerni (például Bp.). Kilistázhatjuk a következő vonatokat (Győr – Nyíregyháza legközelebb), de arra is rákereshetünk, hogyan tudunk egyik településről a másikba eljutni átszállás nélkül (Békéscsaba, Vésztő átszállás nélkül)

Minden vonatút rendelkezik saját útinformációs adatlappal. Ezt el lehet küldeni Viberen keresztül az ismerősöknek, vagy akár le is lehet menteni a chatbottal folytatott beszélgetésbe. Ennek a funkciónak köszönhetően például nem szükséges mindig új keresést indítani ahhoz, hogy nyomon követhessük, mikor fog megérkezni a vonatunk.

A Viber számára fontos, hogy az alkalmazásán keresztül hasznos, a mindennapi életet kényelmesebbé tevő funkciókat kínáljon a felhasználóinak.

“Folyamatosan kutatunk olyan izgalmas lehetőségek és partnerek iránt, akik értékes tartalmat tudnak nyújtani a Viber felhasználói számára. A Sihuhuval közösen sikerült az utazások terén egy zökkenőmentes és intuitív felhasználói élményt teremtenünk. Így már elmondhatjuk, hogy egy ezer mérföldes út is egyetlen egyszerű kattintással kezdődik.” – mondta Daniela Ivanova, a Viber közép- és kelet-európai kapcsolatokért felelős vezetője.

(Képforrás: szeged.hu)