A városi közgyűlés városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottsága csütörtöki ülésén megszavazta, hogy Móraváros felé meghosszabbítják a 77A jelzésű autóbusz útvonalát szeptember 2-ától – közölte a szeged.hu. 

Döntés született arról is, hogy felújítják a rókusi városrész sétányait. A közterületek rekonstrukciójára fordítható keretösszegből 25 millió forintot fordítanak erre a célra. Parkolókat alakítanak ki a Gyöngyvirág utcai óvoda, és a Jerney utcai iskola mellett, ugyanis ezeknél az oktatási intézményeknél eddig ezek hiánya komoly problémát jelentett. Újszegeden új gyalogátkelőket alakítanak ki, így biztonságosabb lesz a közlekedés a Hargitai és a Pinty utcák csomópontjában, a Fő fasor és a Cinke utca, valamint a Töltés utca és Derkovits fasor találkozásánál.

Mint azt korábban hallhattuk, meghosszabbítják a 77A-s jelzésű busz útvonalát. A vonalon hétköznap és szombat délelőtt óránként közlekedik majd szeptembertől a jármű, körjáratként bekötve a Katona József utcát és a II. kórházat a Mars térhez. A Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt-vel kötött szerződés keretköltségébe belefér az a 3,3 milliós forint pluszköltség, amely a módosítással jár. Novemberben a DAKK Zrt. egy kéthetes felmérést készít az utasforgalomról, és ez után döntenek arról, hogy a jövő évben is megmaradjon-e a 77A-s járat hosszabb útvonala.

(Képforrás: szeged.hu)