Tűzhelyen felejtett étel gyulladt meg pénteken kora délután a szegedi Faragó utcában – tájékoztatta stúdiónkat Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem tűzoltó alezredese.  A tüzet a kiérkező szegedi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt eloltották.

Bálázógép gyulladt ki egy Szenteshez közeli tanyán délután. A tüzet a helyszínre érkező szentesi és szarvasi hivatásos tűzoltó egységek oltották el.

Szombat délelőtt Üllésen, a Radnai utcában egy mikrobusz gyulladt ki. Személyi sérülés nem történt, a tüzet a ruzsai hivatásos -, és az üllési önkéntes tűzoltók fékezték meg.

Délután tarló égett a Csongrádi Kisréten, mintegy 2000 négyzetméteren. A tüzet a csongrádi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el.

Személygépkocsi motortere gyulladt ki késő este a 43. számú úton, Kiszombor közelében. A tüzet a helyszínre érkező makói tűzoltók rövid idő alatt eloltották.

Két személygépkocsi ütközött vasárnap, a déli órákban az 55. számú úton, Domaszék közelében. A balesetben két ember megsérült, a helyszínre érkező szegedi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Két autó ütközött Pusztaszeren, a Kossuth utcában is. Ebben a balesetben egy könnyű sérültet megfigyelésre szállítottak kórházba a Mentőszolgálat munkatársai, a járművek áramtalanítását a kiérkező kisteleki tűzoltók végezték el.

Délután Szegeden, a Zsámbokréti soron égett kazlakba hordott vágástéri hulladék. A kéthektárnyi területen égő tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók sándorfalvi és balástyai önkéntes egységekkel közösen oltották el.

A szegedi Pásztortáska közben száraz fű, avar gyulladt ki, körülbelül kétezer négyzetméternyi területen. A tüzet a helyszínre érkező szegedi hivatásos tűzoltók fékezték meg.