Mintegy másfél éven át tartó szakmai munka eredménye az a Gyermek- és áldozatvédelmi megállapodás, amely a gyermekvédelmi jelzőrendszer szakembereinek együttműködését fűzi szorosabbra a jövőben, Csongrád megyében.

A kezdeményezés fontosságát Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, dr. Juhász Tünde, Csongrád Megye kormánymegbízottja és Kothencz János, gyermek és ifjúságvédelmi szakértő, az ÁGOTA Alapítvány létrehozója is méltatja majd az ünnepélyes eseményen.

A közös gondolkodást, a gyermek- és ifjúságvédelmi megyei eljárásrend létrehozását a Csongrád Megyei Kormányhivatal gyámügyi szakemberei kezdeményezték, tavaly márciusban. A mintegy 25 szervezetet és 150 intézményt érintő, közös munka eredményeként létrejött dokumentumot Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár jelenlétében írják alá július 22-én, hétfőn, a XXIII. Ágota tábor megnyitóján azon intézmények és szervezetek képviselői, amelyeknek faladatuk van a gyermekvédelem terén.