Két körbála szalma is égett a 4421. számú út mellett, Hódmezővásárhely közelében szerdán délelőtt – tájékoztatta stúdiónkat Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem tűzoltó alezredese. A körülbelül száz négyzetméteren égő tarlót a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók oltották el.

Egy balástyai tanyán a déli órákban lángolt egy körbála: ott a kisteleki hivatásos tűzoltók a kisteleki -, és a balástyai önkéntes egységekkel közösen oltották el a tüzet. Kora délután Szegeden, a Csanádi utcában egy 16 négyzetméteres raktárépületben égtek berendezési tárgyak. A helyszínre érkező szegedi tűzoltók egy vízsugárral fojtották el a lángokat.

Hódmezővásárhelyen, az Ábrai Károly utcában egy harminc négyzetméter alapterületű melléképület gyulladt ki kora este. A kiérkező hódmezővásárhelyi és szegedi tűzoltó egységek három vízsugárral oltották el a tüzet.

A szegedi hivatásos tűzoltók és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat fékezte meg azt a tüzet, amely Újszentivánon, az Árpád utcában égett. A negyvenöt négyzetméteres melléképületből 6 darab propán – bután gázpalackot is kihoztak a tűzoltók. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Villamos és személyautó ütközött délelőtt Szegeden, a Kálvária sugárúton. A balesetben a villamos egyik utasa könnyű sérülést szenvedett. A helyszínre érkező szegedi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Délután a szegedi Fővám közben egy fa nagyméretű ága szakadt le. Az ágat a szegedi tűzoltók távolították el.