A Szegedi Városi Kollégium Fodor József Tagintézményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Nemzeti Tehetség Program támogatásával folyó Logiqsakk pályázati program a végéhez ért.

Egy éven át a „Hazai és határon túli köznevelési intézményekben működő komplex tehetséggondozó program” megvalósításával a résztvevő középiskolás diákok gondolkodását, kommunikációs készségét, szociális kompetenciáját fejlesztették játékok segítségével.

A kommunikációs, nyelvi és kártyajátékok után a táblajátékok világában barangoltak, utazásukat különleges sakkok megismerése zárta. A tervezettnél több játékot is meg tudtak ismertetni a diákokkal, ami egyrészt a diákok érdeklődését mutatja, másrészt a motiváció folyamatos fenntartásának eszközéül szolgált. Olyan játékokat ismertek meg, mint az Amőba, Fűre lépni tilos, Kalaha, Surakarta, Amazons, Dámavariációk, Malacfogó, Csillagsakk, Hármas sakk, stb. A csoportnak a Tologatós Amőba vált kedvenc játékává. A játéktanulást differenciálással, kooperatív játékkal, versenyzéssel, szabálymódosításokkal tették izgalmasabbá.

A foglalkozások eredményének tartják, hogy a diákok a játéktanításra is képessé váltak, amit meg is mutattak más kollégiumokból érkező diákoknak. Általuk készített rejtvényekből, játékszabály-módosításokból kis kötetet állítottak össze, amit más kollégiumok, illetve szakköri csoportok számára is elérhetővé tesznek. További eredményként könyvelik el, hogy van olyan tehetség a csoportban, akit kollégiumon kívüli versenyekre is érdemes lehet benevezni.