A Szegedi Törvényszék rendezte meg az idei Veritas Kupa kispályás labdarúgó bajnokságot és főzőversenyt 2019. június 8-án, melynek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Hunyadi téri Kiképző Központja adott otthont.

A megmérettetésen a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, a Csongrád Megyei Főügyészség, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Szegedi Fegyház és Börtön, a Szegedi Ügyvédi Kamara és a Szegedi Törvényszék foci csapata vett részt.

A csapatok két csoportban mérkőztek meg egymással, akik közül a két-két legeredményesebb jutott be a legjobb négy közé, az egyenes kieséses szakaszba. A Labdarúgó Bajnokság harmadik helyét a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a második helyét a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata szerezte meg, az első helyezettnek járó kupát pedig idén a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vihette haza. A Szegedi Törvényszék a csoport harmadik helyén végzett.

A főzőversenyt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának vám csapata nyerte, akik gombás csülköt főztek és a győztes ételt tápai kenyérrel, lilahagymával és erős paprikával tálalták.

A bajnokságot 2011-ben a Szegedi Törvényszék hívta életre azzal a céllal, hogy a megyében dolgozó igazságügyi hivatásrendek képviselőit egy sportrendezvény keretében hozza közelebb egymáshoz.