Június 22-én a Tájházban kerül sor a programra, ahol kiállítás és alkatrészbörze is lesz.

1889 „nyárutóján” jelent meg az első velocipéd, derül ki Rosztóczy Ernőné 1989. 10. 21-i cikkéből, amely a Vásárhelyi Tükör c. lapban jelent meg. Az első vásárhelyi kerékpáros egy Kriszt nevű távírdász volt. Az ő gépének még fából készültek a kerekei, a későbbi vasparipák viszont már kovácsoltvas kerekeken gurultak. Eleinte a lakosság kigúnyolta a biciklivel közlekedőket, de később, a biztonsági kerékpárok megjelenésével szélesebb körben elterjedt, kedvelt közlekedési eszköz lett. Városunk azóta is joggal nevezhető a kerékpárosok városának – tudtuk meg Béres Benedektől, az esemény szervezőjétől.

A június 22-i program a Tájházban kerül megrendezésre és 9 órától veszi majd kezdetét. A kiállítás és alkatrészbörze mellett lesz lehetőség veterán kerékpáros városnézésre is, de népzenei bemutatóval is kedveskednek majd a vendégeknek.

A városnézésre a veterán kerékpárral érkezőket várják, előzetes regisztráció nem szükséges, csak annyi a kitétel, hogy régi, retro bringával jöjjenek. Érdemes lesz nézőként is jelen lenni, hiszen sok érdekességet láthatunk majd!

(Forrás: http://www.vasarhely24.com)