A Vadaspark megnyitásának 30 éves évfordulójához számos rendezvény kapcsolódik, a születésnapuknak számító gyermeknaptól egészen az október végi halloweenig. A programsorozat keretében alkalmanként egy-egy földrész élővilágát és kultúráját is meg kívánják jeleníteni. A vakáció első szombat délutánjának és estéjének témája Dél-Amerika lesz. A bemutatásában pedig a földrész kultúrájának egyik leghitelesebb hazai felidézője, a Los Andinos együttes lesz segítségükre. „A naplopó tatu” előadás mellett pánsípkészítésre is várják az együttes tagjai a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt. A Vadasparkban emellett dél-amerikai felfedező játékot indítanak, valamint nem maradhatnak el az esti látványetetések sem – nem csak amerikai állatokkal.

A pontos program a következő:

17.00-21.00: Fedezd fel Dél-Amerikát! – játék nyereményekért az Esőerdőháztól indulva.
17.45-18.00: az ázsiai elefántok esti tornája
18.00-19.00: pánsíp készítés a Los Andinos együttessel
19.00-20.00: „A naplopó tatu_” – a Los Andinos együttes előadása
20.00-21.30: kígyók, csótányok, óriássáskák – bátorságpróba a Terráriumházban
20.15: esti fókatréning
21.00: a fehér oroszlán vacsorája
21.30: fekete jaguár az éjszakában

A programok közül kiemelten ajánlják a pánsíp készítést, amely az Andok-hegységben élő emberek egyik hagyományos fúvós hangszere. Csontból, agyagból, kondorkeselyű tollából és nádból készítették. A Los Andinos együttes játszóházában a nádból készült változat elkészítési módját ismerhetik meg és próbálhatják ki az érdeklődők. A zenekari tagok segítségével, fűrésszel méretre vágják a nádakat, behangolják, majd hagyományos technikával összekötözik őket. A foglalkozás végére könnyen elsajátítható a pánsíp hangolása, kötözési módja. A résztvevők megismerhetik az öt csőből álló, pentaton hangolású hangszer megszólaltatásának fogásait, majd otthonukban tökéletesíthetik technikájukat. A pánsíp készítéshez szükséges nádat, és egyéb eszközöket (fűrész, kötöző fonal) a zenekar biztosítja.

Az aznap napközben váltott jeggyel este is visszatérhetnek a látogatók. Tekintettel az estére, javasolák, hogy szúnyogriasztó spray-t és zseblámpát mindenki hozzon magával. Ez utóbbival kapcsolatban viszont kérnek mindenkit, az esti látogatás során ne világítsanak az állatok és persze embertársaik szemébe, mert az roppant zavaró.