• 2019-08-18 - Ilona napja van.

Select Page

extra wordpress theme

Fiatal tehetségek – Kiss Tímea újságíró a Somogyiban

Az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségeket bemutató sorozat keretében Kiss Tímea Sófi-díjas újságíró lesz a Somogyi-könyvtár vendége. A program május 15-én, szerdán 17 órakor kezdődik a bibliotéka alagsori klubjában. Házigazda Szalay István, a Szegedi Közéleti Kávéház kuratóriumi elnöke, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács tagja.

A Sófi Alapítvány több mint 20 millió forint ösztöndíjjal és többféle szolgáltatást nyújtva patronálta a tehetségeket az elmúlt 18 évben, akikből egymást segítő, együttműködő közösséget is szervez.

„Kiss Tímea 1990-ben született Szegeden, és bár sakktáblával a hóna alatt indult iskolába, 2008-ban a Radnóti Miklós Gimnáziumban érettségizett humán szakosként. A (kreatív) szövegírás mindig gyanúsan közel állt hozzá, így nem csoda, hogy 2011-ben kommunikáció szakon, azon belül is nyomtatott sajtó szakirányon diplomázott. Ebben az évben elnyerte az SZTE Sófi Alapítvány Kuratóriumi díját Bár egyetemi évei alatt többek között az SZTE Médiacentrum, a Rádió Mi, a Thealter Rádió, és a Szegedi Egyetemi Színház kötelékeiben is tevékenykedett, a kulturális újságírás vonzotta leginkább. Színháztudomány mesterszakon abszolvált, de máig nem tudta eldönteni szívének kedves témái közül, miből is írná következő szakdolgozatát.

A tollat azóta sem tette le, az egyetemi lapoknak és hírportáloknak írt, majd – még hallgatói évei alatt – újságíróként helyezkedett el a Délmagyarország napilapnál. Munkáját SZTE Talent Press Ösztöndíjjal ismerték el, 2018-ban megkapta a Sófi József Ösztöndíj Médiadíját. Bár 2018 végén bizonytalan időre felfüggesztette újságírói tevékenységét, és azóta HR- területen ötletel tovább, a médiától nem vett végleges búcsút: az SZTE Tehetségpont hírét igyekszik öregbíteni. Minden érdekli, így munka után például siet futni, hogy nyugodtan végig tudja ülni az esti színházi előadást.” (a program ajánlójából)

Online adás

lejatszo