A nemzetközi gyökerekkel rendelkező Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap fogyatékos embereket és a fogadásukra nyitott munkahelyeket köt össze: a jelentkezők kipróbálhatják álmaik munkáját, a résztvevő munkáltatók pedig személyes találkozásokon keresztül szerezhetnek tapasztalatot a fogyatékos emberekről. Idén negyedik alkalommal a kezdeményezés Budapesten kívül Szegeden is megvalósul. Ebben az évben a Kreatív Formák Alapítvány szervezésében a jelentkezőknek 12 munkáltatónál lesz alkalma kipróbálni egy napra álmai munkáját. 2019-ben a Neked munka, nekem Álom! Nap május 16-án kerül megrendezésre a Klúg Péter Iskolában. 

Program:

8.45 – 9.00 Regisztráció

9.00 – 9.05 Köszöntő – Horváth Norbert, tagintézmény-vezető (Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény)

9.05 – 9.15 A kezdeményezésről – Rója Ferenc, kuratóriumi elnök (Kreatív Formák Alapítvány)

9.15 – 9.30 A résztvevők és az őket fogadó munkáltatók bemutatása – Nagygyörgy Éva, szakmai vezető (Kreatív Formák Alapítvány)

9.30 – 9.45 Kérdések-válaszok

9.45 Indulás a munkahelyekre

10.00 – Neked munka, nekem Álom! Nap

A tájékoztatón bemutatkoznak a programban részt vevők: a szegedi jelentkezők között vannak hallássérült, értelmi akadályozott, illetve mozgássérült személyek is, akiknek egy napi munkaálmát szeretnénk május 16-án valóra váltani. A programban – a teljesség igénye nélkül – olyan neves munkáltatók együttműködésére számíthatunk, mint a Szegedi Közlekedési Kft. – Reptér (repülésirányító), Kiss Cukrászda (cukrász), Art Hotel (szakács), Katasztrófavédelem (tűzoltó), Vadaspark (állatgondozó) stb.