Hétfőn ünnepélyes keretek közt nevezte ki Martonosi Évát Botka László polgármester a város új főjegyzőjének, miután március elsejével Mózes Ervin nyugdíjba vonult – közölte a Délmagyar. 

A városvezető elmondta, történelmi pillanat ez, hiszen a városnak még sosem volt női jegyzője. Öt jelölt közül választották ki Martonosi Évát, aki 2003-ban végzett az Szegedi Tudományegyetem jogi karán, ezt követően egyből munkába állt a városházán. Dolgozott a közgazdasági iroda helyettes vezetőjeként, majd később aljegyző lett, széles körű szakmai tapasztalattal rendelkezik, amelynek nagy részét Mózes Ervin mellett szerezte.

A beiktatást követően az új jegyző kiemelte, minden váltás átrendeződéssel jár, így ő is szeretne egy kisebb finomítást végezni, de folytatni kívánja azt a magas szintű szakmai munkát, amit elődje végzett. Mint mondta, szép hivatás köztisztviselőnek lenni, de ugyanakkor sok nehézséggel jár, ezért felkészült és elhivatott munkatársakra van szükség, ehhez pedig minden segítséget szeretne megadni kollégáinak.

(Képforrás: Délmagyar)