A 15 éves szegedi Mezei Virág nyerte a Makói Hagymatikum MISS ALPOK ADRIA SZÉPSÉGVERSENY & MEGYE SZÉPE döntőjét. Első udvarhölgye Szivós Dalma, a második Kátai Renáta lett, a közönségdíjat pedig Vrabély Jázmin nyerte el. A lányokat a Metalcom Szentesi Vízilabda Klub OB I-s csapatának játékosai vezették fel.

Az idei évben 31 éves a Miss Alpe Adria nemzetközi szépségverseny, mely Olaszországból indult és az Alpok Adria Munkaközösség tagországai kapcsolódtak a versenyhez, ezt mi Magyarországos 2010-től kibővítettük a Megye Szépe versennyel, így minden megyében próbáljuk megszervezni a megyei döntő, ahonnan a nyertes jut tovább az országos döntőbe.

A megyei döntők 3. és 2. helyezettjei, illetve a közönségdíjas versenyző az országos középdöntőbe jut, ahonnan még lehetősége van bejutni az országos döntőbe. A magyarországi döntő június 1-2-án lesz megtartva Velencén a VELENCE RESORT & SPA szállodába, a velencei önkormányzat főtámogatásával. Az országos döntőből az első 3 helyezett fogja képviselni hazánkat a nemzetközi döntőn. A nemzetközi döntő a nyár folyamán Magyarországon lesz megtartva, ahová 21 versenyző lány, és a környező országok és a sajtó képviselői érkeznek.

A résztvevők Olaszország, Németország, Szlovénia, Horvátország, Magyarország, Szlovák Köztársaságból és Csehországból érkeznek.