A téli munkavégzési tilalom után hétfőn elkezdődik a kerékpárút-építés Szegeden a 47-es főút Budapesti körúti kereszteződés és az Algyői úti szervizút-becsatlakozás közötti részén – közölte a szeged.hu.  A munkálatok előreláthatólag április végéig tartanak, és a gyalogos, valamint közúti forgalom korlátozásával járnak majd.

Március 18-án hétfőn, a Magyar Közút Zrt. által elrendelt téli munkavégzési szünet után elkezdődnek a 47-es főutat is érintő, a Szeged és Algyő között kiépülő kerékpárút munkálatai. A kivitelező elkezdi átépíteni a József Attila sugárút és a Budapesti körút csomópontjában lévő buszöblöt. Emiatt a megállót áthelyezik; a helyi, helyközi és távolsági járatok utasai néhány méterre az eddigi helyétől, a töltés irányában szállhatnak fel a buszokra. A gyalogosok a munkaterület mellett korlátozásokkal, de közlekedhetnek. A József Attila sugárút közúti sávfelosztása megmarad, de a munkaterület mellett a gépjárművek sávelhúzással közlekedhetnek a belváros irányába a Murányi utca és a Budapesti körút között.

Ugyancsak elkezdi építeni a kivitelező a kerékpárút átvezetését a töltésen, ehhez szélesíti a támfalat a töltés és az Acél utca között. A gyalogos közlekedés a munkaterületnek ezen részén továbbra is biztosított lesz, a járdát azonban leszűkítik. Az Acél utca és a szervizút becsatlakozása közötti szakaszon azonban a gyalogosokat is elterelik; akik az Acél utca–Algyői út felé kerülhetik el az építkezést.

A munkálatok előreláthatólag április végéig tartanak.