Hamarosan figyelmeztető táblák kerülnek ki az újszegedi ligetben kiépített rekortán futópálya mellé, illetve magára a másfél kilométeres pályára is feliratokat festenek – ezzel igyekeznek megóvni a sérülésekre igen érzékeny szintetikus gumiburkolatot – írja a Délmagyar. 

Mint Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. vezetője elmondta, az óvintézkedésre azért van szükség, mert Budapesten és Makón is voltak kedvezőtlen tapasztalatok a rekortán futópályák használatával kapcsolatban, ami miatt megrongálódott a felületük. A táblákon arra figyelmeztetnek majd, hogy biciklivel, görkorcsolyával, nordic walkingos, hegyes végű botokkal, tűsarkú cipőben senki se menjen a drága és sérülésekre rendkívül érzékeny burkolatra.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy kutyát se sétáltassanak a pályán, ugyanis az állatok körme sem tesz jót neki. Megjegyezte, a pálya tisztítása sem lesz egyszerű, finoman szabad csak takarítani. Ha betartják a figyelmeztetéseket, a pálya még sokáig szolgálhatja a szegedi futókat.

(Képforrás: Délmagyar/ Frank Yvette)