SZEGED –  A Dr. Rock Szakrendel korábbi adásait ismételjük. Május 22-én este nyolckor kezdődik a soron következő, harminckilencedik epizód ismétlése. Érdemes a Civil Hang Rádióra hangolni online avagy az FM 103,5 Mhz-en.

Káprázatos műsorföldrajzi útvonaltervet ismertetünk az elején és ehhez tartjuk is magunkat, minden világtáj, legkülönlegesebb tájain röpködünk, időben is szabadon a 39. műsorban, aminek fonetikus címe: SÉKJÓRMANIMÉKÖR… Ez a „késztermékünk” is bizonyítja az utómunkálatok indokoltságát és szükségszerűségét… Egész számokat kellett korrigálnom és korróziómentesíteni szövegeimet…. A soundcloudon tárolt műsorunkba még az előző adásból is bekerült egy szám, aminek semmi köze nem volt a felkonferáláshoz… Volt aminek hangminősége kárhoztatta volna KörteMestert örökös fejcsóválásra… Voltak ki és beszólásaink, amik még a mi hűséggel követő, harcedzett hallgatóink humor és poénérzékét is kikezdhették volna, hosszabb távon. Elnézést kérünk tehát utólagosan is azoktól, akik korábban letöltötték műsorunkat, mint az időtállóság mnegengedte volna, vagyis a mindenkori mai napnál… Talán nem véletlen, hogy ezt a műsort igencsak „alulhallgattátok”, annak ellenére, hogy az egyik legértékesebb, exkluzív „mélytengeri” kincsekkel teljes anyagként őrizzük. A tuning és a reparációk után viszont emelt fővel ajánljuk magunkat és talán még rázhatjuk is a „püspökfalatunkat” örömünkben, hogy a továbbiakban állja az időket az egyhíjánnegyvenedik zenei kirakodásunk…. A negyedórával light-osabb kultúrcsevelyünk csak olaj a – remekbeszabott képzavarral szólva – hallgatás tüzére… (nem katonai kifejezés… 😉 !). Ami pedig azt a bizonyos „rázást” illeti – meglehetősen sokféle táncmotívumra lesz szükségünk, a válogatást követve, a kövekező – nem hétköznapi – variabilitást tekintve:
XL Sisters – Öreg rocker; E.G. Kight – Let The Healing Begin; Jon Madof Rashanim – Kavansh;

Elmore James – Shake Your Money Maker; Képtalálat a következőre: „Elmore James pics”

Leo Moracchioli – Whenever, Wherever (metal cover); Frankie Vallie And The Four Seasons – Big Girls Don’t Cry, Illés – Itt állok egymagam; Clarence & Ashley & Gwen Foster – House Of The Rising Sun (1933); Roy Acuff – The house of rising sun (1938); Joan Baez ~ House Of The Rising Sun; Kiss Chasey – Dinosaur; Dinosaur Jr. – Said The People;

Képtalálat a következőre: „King Crimson pics”

King Crimson – Dinosaur;

JazzyBIT – Remember; Bill Laurance – Neverending City; Chuck Berry – Havana Moon (1957); Emily Wells – Mama’s Gonna Give You Love; Szirtes Edina Mókus – Ki viszi át a szerelmet; Joe Cocker, Bekka Bramlett – Take Me Home.

Nem éppen hígított, de mindeképpen kurtított szellemeskedéseink közé mindenesetre egy „Best Of Chuck Norris” kompiláció is befért még… Az Őmaga ne rója fel bűnünkül… 😉

 

A Dr.Rock Szakrendel korábbi adásai:

Részlet a Dr. Rock Szakrendel nemrégiben Dr. Rock klubjával egybekötött Dr. Rock Szakrendel adásából.

Korábbi cikkeink a témában