Két erősen ittas külföldi férfi akarta kirabolni a Mikszáth Kálmán utcai dohányboltot: késekkel és bárddal követelték a bevételt, amikor nem kapták meg, elmenekültek. A Délmagyar értesülései szerint két, erősen ittas szerb férfi volt a támadó, akik menekülés közben taxiba akartak szállni, de a sofőr nem engedte beülni őket, mert egyiküknek véres volt a keze. A rablási kísérletben egyébként ezen kívül senkinek sem esett baja.

A két külföldi férfi szerdán 6 óra után jelent meg a belvárosi boltnál. Egyikük a bolt előtt figyelt, míg társa bement az üzletbe, ahol egy késsel, valamint egy bárddal a bevétel átadását követelte az eladótól. Ennek ő nem tett eleget, ekkor a két támadó elmenekült a helyszínről – írja a rendőrség.

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai a kapott személyleírás alapján perceken belül azonosították a 34 és a 39 éves férfit, akiket a közelben elfogtak, előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki. A feltételezett elkövetők ruházatából több kés került elő. Ellenük őrizetbe vételük mellett felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

(Képforrás: police.hu)