• 2019-08-24 - Bertalan napja van.

Select Page

extra wordpress theme

Játékkavalkád -kollégiumi fejlesztés

Játékkavalkád -kollégiumi fejlesztés

A Szegedi Városi Kollégium Fodor József Tagintézményében folytatódik az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósuló Logiqsakk elnevezésű program – tájékoztatta stúdiónkat Konkoly Béla.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, célul tűzték ki, hogy a „Hazai és határon túli köznevelési intézményekben működő komplex tehetséggondozó program” megvalósításával a résztvevő középiskolás diákok gondolkodását, kommunikációs készségét, szociális kompetenciáját fejlesztik játékok segítségével. A bevetésre kerülő játékok sorában a kommunikációs, matematikai, nyelvi játékok után a kártyajátékok kerültek terítékre.

Csak néhány diák ismerte az olyan játékokat, mint a „makaó”, „huszonegy” vagy „römi”, de érdeklődésüket sikerült felkelteniük. Leginkább olyan területeken mutatkozott fejlődés, mint a koncentráció, fair play, szabálykövetés, döntési képesség. A pályázat lehetőséget teremtett arra, hogy a Szegeden működő Licit Akadémia alapítója, dr. Karsai Krisztina, valamint a Tarokktan című könyv társszerzője, Frank László a Tarokk kártyajáték lapjait és alapjait segítsen megismertetni a diákokkal. A rendhagyó kártyalapok, s maga a játék nagy sikert aratott, s a kollégiumnak ajándékozott paklikkal folytatható lesz a játékkal való ismerkedés.

A pályázat segítségével januárban vendégül látták az Eszes Gyerek Kft. fejlesztőpedagógusát, Radics Mártát, aki nem csak egy bőröndnyi játékot hozott magával, hanem két pedagógushallgató egyetemistát, hogy segítse a diákok érdeklődésének, motivációjának erősödését, játékismeretük bővülését. Nem egy fejlesztő játék akadt, amit a kollégium szeretne a jövőben beszerezni.

Online adás

lejatszo