Jótékonysági aukciót hirdet a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár szervezőcsapata azzal a céllal, hogy kortárs magyar irodalmat juttasson el tizenöt középiskolába – tudatta a kultúra.hu. A december 5-i évzáró eseményen a Trip Hajón tizenkét íróportrét árvereznek el.

A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárt azzal a céllal hívták életre 2011-ben, hogy népszerűsítsék az olvasást. A tavaszi és őszi rendezvények mellett ezért indították el a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat és a Margó.fm nevű irodalmi mobilalkalmazást.

December 5-én a jótékonykodók Beck Zoltán, Boldizsár Ildikó, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Kemény István, Kemény Zsófi, Németh Gábor, Parti Nagy Lajos, Simon Márton, Szabó T. Anna, Tolnai Ottó, Tompa Andrea portréjára licitálhatnak, hogy egy fontos ügyet támogassanak.

A támogatói jegyekből és az aukción befolyt összegből a Margó szervezői a Magyar Irodalomtörténeti Társaság szakmai támogatásával, illetve könyvkiadói és -kereskedelmi partnerek bevonásával könyvcsomagokat állítanak össze, amelyeket 2019 elején 15 budapesti és vidéki középiskolának juttatnak el.