SZEGED –  A Dr. Rock Szakrendel szeptember 14-ei, 8-ik, ismételt és este nyolckor kezdődő adása is sok meglepetést tartogat. Érdemes a Civil Hang Rádióra hangolni online avagy az FM 103,5 Mhz-re ma este.

A 8. műsorban hangzik el az a nagyon mély értelmű afrikai mondás, amit egy svéd író adott közre: azért van az embernek két füle, de csak egy nyelve, hogy kétszer annyit hallgassunk másokat, mint amennyit mi magunk beszélünk… Ez a mi esetünkben nem éppen érvényes mert ebben a műsorban majdnem annyit beszélünk, mint amennyit zenélünk, de éppen a „hallgatásról”, vagyis a zenehallgatás művészetéről szólnak a megszólalások…

Weather Report.

Vagyis hallgatást prédikálunk és egymás szavába beszélünk… 😀 Van ebben jó adag groteszk bölcselkedés, paradox filosz-szófia, de a lényeg mégiscsak az: ha (arra érdemes!) zenét hallgatunk, akkor figyeljünk oda adjuk át magunkat azok jótékony, ha tetszik gyógyító hatásának!

A KÉTFÜLEGYNYELV elnevezésű „vegyes vágott” befőttünket 2016. november 29-én tettük el és éppen 21és fél hónap után, új, ISMÉTLŐ MŰSORUNKBAN most bontjuk fel. A nyári ismétlések után, új műsoridőnkben – péntek esténként 21 órakor – folytatódik az eltett csemegék „füllel való kóstolgatása”… Egészen biztosan jól fog esni a sok „beérett” finomság a figyelmes hallgatónak.

Az „érés” pedig estünkben azt is jelenti, hogy a „bőlére eresztett” személyes megnyilatkozások is, egy kicsit karcsúsodnak, vagyis a verbális rész, adásonként 4-10 perccel rövidül az önnön vágóasztalunkon… Vagyis bekövetkezik a „Dr. Rock a saját szavaiba vág” elnevezésű, drasztikus öngyógyító beavatkozás – vagyis az a ritka eset, amikor a doktor úr saját magát műti… na ezt csinálja valaki utánunk…!

A zenemenü viszont változatlan marad, ezesetben ( 21 szám!) a következő komponensekből áll össze a gyógyító keverék: UFO – Akua Naru – Les McCann /Eddie Harris – Elvis Presley – Kenny Burrell – Bobby Darin – Voyager: Goro Yamaguchi (Japán) / Panpipes and drum song (Peru) – Leo Rojas – Xavier Rudd – Barbara Thompson – Duke Ellington – Weather Report – Hadrien Feraud – Joe Bonamassa/Jimmy Barnes – Brown Sabbath – Black Sabbath – Dirty Dozen Brass Band – Rufus Thomas – Clark Terry and the Toshiko Akioshi/Lew Tabackin Big Band – Quincy Jones

Dr. Rock

 

A Dr.Rock Szakrendel korábbi adásai:

Részlet a Dr. Rock Szakrendel nemrégiben Dr. Rock klubjával egybekötött Dr. Rock Szakrendel adásából.

Korábbi cikkeink a témában