A 89. Ünnepi Könyvhét szegedi programján a Szegedi Cicamentők Állatvédelmi Egyesülete is részt vett. Standjukon 2 kiscica várt gazdára, de hamarosan megérkezett egy harmadik kölyök is. Ennek a történetét, valamint egy békéscsabai helyi rendelet kapcsán a felelős macskatartást és macska etetést is érintettük beszélgetésünkben Szili Évával, az egyesület vezetőjével a Panda Rádió és a Civil Hang Stúdió élő adásában.

Önök is részt vettek a 89. Ünnepi könyvhét programjain. Egy állatvédelmi egyesülettől nem a könyveket várnánk. Mivel készültek, illetve hogyan sikerült a program? Cicákat lehetett örökbe fogadni. Csak macskákról volt szó?

Igen most csak cicákkal készültünk többféleképpen. Az volt a terv, hogy albumot viszünk ki, ami ott is volt nálunk. Nem tudhattuk előre, hogy milyen idővel számolhatunk ezért biztosra nem ígérhettük meg követőinknek, hogy élő cicákat is kiviszünk, de szerencsére kedvezett az időjárás számunkra és vihettünk ki örökbe fogadható kiscicákat. Vasárnap voltunk kint először. Akkor négy cicát vittünk ki és örökbe is fogadták mind a négy cicát a vasárnapi nap folyamán. Meglehetősen sokan jöttek oda standunkhoz, akik nem tehették meg azt, hogy örökbe fogadják a cicákat, de nagyon szeretik őket és szívesen megsimogatták. Hétfőn pedig két mentett kiscica ideiglenes befogadója hozta el a piciket, amelyet pedig egy fiatal orvostanhallgató pár fogadott be magához.

Én akkor ezekkel a kiscicákkal találkoztam. Ezek szerint az a két kiscica szerencsésen gazdára talált. 

Igen. Egy nagyon tüneményes fiatal pár vitte el őket és így meglett mind a kettőjüknek egy-egy kiscica és szerencsésen négy tagra bővült az ő családjuk ezekkel.

Visszajött egy harmadik cica. Egy anya és lánya hozta vissza mikor beszélgettünk, mert a tengerimalacuk nagyon megijedt tőle.

Igen. Ők vasárnap elvitték. Nagyon megfontolták valóban. Szinte 1 óra hosszáig ott voltak és beszélték, egyeztették, hogy kipróbálják e és sikerül e ezt a történetet megoldani, de úgy tűnik, hogy a tengerimalac nem vette ezt nagyon jó néven, hogy egy új lény kerüljön a közelébe.

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: