2018. május 20: a MOL Pick szeged férfi kézilabda csapata 29-26-ra kikap Veszprémben a bajnoki döntő visszavágóján. Mivel azonban 8 nappal korábban 32-28-ra a Szeged nyert hazai parketten, így 2007 után ismét a Csongrád megyei székhelyre kerül az aranyérem a férfi kézilabda bajnokságban. Azon az estén Szegeden ünneplő tömeg köszönti a csapatot a Dóm téren, ahol számos fénykép készül, emlékbe és korlenyomat gyanánt egyaránt.

Ezek között a képek között számos olyan is akad, amelyet Kocsis Alíz készített. A fiatal lány 2016 óta van jelen a csapat mérkőzésein, mint fotós. Először inkább csak a hazai mérkőzéseken, aztán a hazai bajnokság néhány fontosabb idegenbeli, elsősorban veszprémi összecsapáson is. Kedvességével és nyitottságával hamar megtalálta az összhangot szegedi szurkolókkal, de ahogy a következő interjúban is hallhatjuk, az ellenfelek néhány szurkolójával is sikerült baráti kapcsolatot kialakítani.

A kapcsolat milyenségének speciális esete a veszprémi szurkolókkal való helyzet. Tény és való, a két magyar élgárda szurkolói között sokszor feszült a viszony, ám mindkét oldalon vannak olyan drukkerek, akik szerint ez maximum a pályára való, esetleg csak a meccsek idejére, és szurkolás szintjén. Hiszen mégis csak azért (is) szép ez a sport, mert tele van nagyszerű csapatokkal és meccsekkel. Hazai szinten a Veszprém, nemzetközi szinten pedig Macedóniától, Horvátországon át Németországban, Spanyolországban, vagy éppen Franciaországban játsszák és művelik magas szinten ezt a játékot. Klub-, és válogatott téren egyaránt. A skandiváokról vagy a lengyelekről pedig még nem is beszéltünk.

Alíz képet lehet látni a MOL Pick Szeged csapatának honlapján, de nem ritka, hogy saját közösségi felületein is megosztja, sőt, és erről szintén szó esik a vele készített interjúban, az Európai Kézilabda Szövetség is használt már fel képeiből. Hogy ez tekinthető-e egyfajta csúcsnak? Alíz a következő interjúban mesél közép-, és hosszútávú szakmai terveiről is, ami a csapatot és a fotózást illeti. Kocsis Alíz május 23-án volt a Panda rádió és a Civil Hang Stúdió közös reggeli élő műsorának vendége. Hallgassák meg a vele készített 2 részes beszélgetésünket.

 

Fotó: Kocsis Alíz Facebook oldala