• 2019-08-24 - Bertalan napja van.

Select Page

extra wordpress theme

Szegeden rangsoroltak

Szegeden rangsoroltak

A hétvégén tartották a Maty-éri evezőspályán az évi rendes rangsoroló versenyt. A szerepléssel kapcsolatban kérdezte Kocsis Vilmos Sík Mártont, az NKM Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjét.

Pozitív tapasztalatok és azt gondolom, hogy sikeres versenyzések vannak a hátunk mögött. A rangsoroló verseny az ifjúsági és felnőtt korosztálynak volt fontos. Az ifjúsági korosztálynak egy felkészülési állomás az Eb és Vb válogató előtt, a felnőtteknek pedig a most hétvégén megrendezésre kerülő világkupa kijutása volt a tét. Én azt gondolom, hogy a szegedi versenyzők jól teljesítettek. Az ifjúsági korosztályban Zombori Dominiket és Kocsis Ádámot, illetve a női vonalról pedig Csorba Zsófit, Nagy Biankát és Molnár Csengét mindenféleképpen ki kell emeljem. A felnőtt korosztályban pedig a férfi kajakosokat tekintve a Birkás Balázs, Nádas Bence, Kuli István trió nagyon jó eredményeket ért el és bizonyította, hogy van helyük a négyesekben, illetve két para versenyzőnk Varga Kata, Suba Róbert is kijutást szerzett a világkupára és nem utolsó sorban Bodonyi András C-1 1000 méteren egy bravúros küzdelemben igaz, hogy ‘csak második helyen ért célba’, de én azt gondolom, hogy minden jel arra mutat, hogy nagyon jó év elé néz az egész csapatunk.

Mik azok a főbb események, amelyekre most felkészült a társaság a téli felkészülési időszakban?

Megkezdődött a versenyidőszak, ami azt jelenti, hogy a legfontosabb feladat az Eb és a Vb. Az ide vezető út pedig a válogatók. Szinte minden korosztályra a két válogatós győzelem megszerzése kell, hogy a cél legyen. Két válogatós győzelem után tud menni Eb-re és Vb-re szinte minden versenyző. Ahogy eddig is azért az év legfontosabb eseményei ezek. Mindemellett természetesen vannak egyéb nemzetközi, illetve hazai bajnoki versenyek, úgyhogy azt gondolom, hogy egy sűrű év elé nézünk.

A Szegedi Vízisport Egyesületet hova lehet sorolni az eredményesség, illetve az utánpótlás szempontjából? Hol helyezkedik el az egyesület?

Azért itt hosszú évek óta az egyesület meghatározó műhelyklubja a szövetségnek.

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre:

Online adás

lejatszo