SZEGED – Könyvbemutató várható pénteken a Somogyi könyvtárban – tájékoztatta szerkesztőségünket Andóczi Balogh Éva, a Somogyi-könyvtár PR-munkatársa.

„Beülök az Aranysárkányba, kezemben gyöngyözik a frissen csapolt sör. Puszi úr, a kocsmárosok gyöngye, leül mellém és megelevenedik egy másik világ – olvashatjuk Szilágyi Perjési Katalin A hógolyóárus című könyvének ajánlójában. A kötetet március 9-én, pénteken 17 órai kezdettel mutatják be a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében. Közreműködik Fabulya Andrea és Kosztolányi József.

Az ajánló így folytatódik:
„Ez kicsit Hrabal, kicsit Kusturica világa, fekete-fehér, de cseppet sem unalmas. Ebben a világban benne van minden, ami nagyváradi, ami erdélyi, és ami kelet-európai. A humorunk, az abszurditásaink, az esendőségeink és a szárnyaink is.
Szilágyi-Perjési Katalin hol kacagtató, hol elgondolkodtató novellái olyan elementáris erővel repítenek a fellegek közé és úgy ültet le írásaival, hogy kedvem lenne az Aranysárkány asztalára csapni és kérni egy újabb repetát: „még egy írást legyen szíves!”

Időpont: 2018. március 9. (péntek) 17 óra
Helyszín: Somogyi könyvtár, 1. emelet, folyóiratolvasó-terem