SZEGED – Nemzetközi jelentőségű dinoszaurusz-kiállítás érkezik idén a szegedi Móra Ferenc Múzeumba: a kiállítás főszervezőjével, Don Lessem-mel ma délelőtt egyezett meg előzetesen a közgyűjtemény – tájékoztatta szerkesztőségünket Hegedűs Anita, a Móra Ferenc Múzeum sajtóreferense.

A tárlat kollekciójának egy része Amerikából érkezik majd. Az amerikai főszervező tekintélyes dinoszaurusz-kutató, aki többek között a Jurassic Park szakmai tanácsadója is volt.

A kiállítás főszervezője és a Móra Ferenc Múzeum igazgatója február 27-én, kedden 14.30-kor tart sajtótájékoztatót a tárlattal kapcsolatban a múzeum kupolacsarnokában.

“Dino Don ” Lessem egy élethű T-Rex-et fog. Fotó: DENNIS ODA.  2002. június 25. 

Friss kiállítási hír érkezett a Móra Ferenc Múzeumból: ma délelőtt született meg az előzetes megegyezés egy nagyszabású, nemzetközi jelentőségű dinoszaurusztörténeti-kiállítás szegedi bemutatásáról. Don Lessem, a vándorkiállítás amerikai főszervezője, neves dinoszaurusz-kutató ellátogatott a Móra-múzeumba, ahol tárgyaláson vett részt a múzeum igazgatójával. A megbeszélésen megszületett az előzetes megegyezés a tárlat idei, szegedi bemutatásáról.

„Dino” Don Lessem számos, dinoszauruszokkal kapcsolatos könyv szerzője, többek között a Jurassic Park és a Dínó című Disney-film szakértője, tanácsadója is volt. A szakemberről egy dinoszaurusz-fajt is elneveztek: a Lessemsaurus körülbelül 210 millió évvel ezelőtt élhetett.

A kiállításról Don Lessem amerikai főszervező és Fogas Ottó, a Móra Ferenc Múzeum igazgatója tartott sajtótájékoztatót a Móra Ferenc Múzeum kupolacsarnokában február 27-én, kedden 14.30-kor.