SZOLNOK – Író-olvasó találkozókra várják az érdeklődőket a magyar széppróza napja alkalmából szerdától péntekig a szolnoki könyvtárakban – közölte a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény igazgatója hétfőn az MTI-vel.

 

Czakóné Gacov Katalin elmondta: Tóth Krisztina, Márai Sándor-díjas író lesz a vendég szerda délután a Hild Viktor Könyvtárban. Csütörtök délután a Verseghy Ferenc könyvtárban Darvasi László irodalmi estjén az íróval Jenei Gyula beszélget majd. Az est szervezője az Eső című irodalmi lap. Pénteken kora délután, szintén a Verseghy könyvtárban, Karafiáth Orsolya író tart felolvasást és beszélget a jelenlevőkkel – tájékoztatott.

Czakóné Gacov Katalin elmondta:a szerdai és pénteki rendezvény támogatója a Magyar Írószövetség, a csütörtöki találkozóé az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Hozzátette: országosan az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) koordinálja a könyvtárak programjait.

A Magyar Írószövetség novemberi választmányi ülésén hozott döntésével kezdeményezte, hogy február 18-án, Jókai Mór születésnapján rendezzék meg Kárpát-medence szerte a magyar széppróza napját. A rendezvénysorozat fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

 

További információk a Hild Viktor Könyvtár oldalán

www.facebook.com/Hild-Viktor-K%C3%B6nyvt%C3%A1r-151621178755541/