Az első elődöntővel folytatódik A Dal 2018: szombaton 20 óra 30 perctől a Duna Televízióban és a Duna Worldön kilenc produkciót láthatnak a nézők – közölte az MTVA Sajtóirodája hétfőn az MTI-vel. A közlés szerint az első elődöntőben lép fel Dánielfy Gergely (Azt mondtad), Gulyás Roland (H Y P N O T I Z E D), a Ham ko ham (Bármerre jársz), Heincz Gábor BIGA (Good Vibez), Knoll Gabi (Nobody To Die For), a Leander Kills (Nem szól harang), Maszkura és a Tücsökraj (Nagybetűs szavak), a SativuS (Lusta lány) és Süle Zsolt (Zöld a május).

A három válogatóból tizennyolcan kerültek be a két elődöntőbe, amelyek február 10-én és 17-én lesznek láthatók a Duna Televízióban és a Duna Worldön. A két adásból 4-4 dal jut tovább a február 24-i döntőbe, közülük kerül majd ki A Dal 2018 nyertese, így eldől, kié lesz Magyarország legjobb dala. Az első elődöntőben kiderül, hogy a 30 induló közül ki lesz A Dal 2018 Felfedezettje. A közmédia hetedik dalválasztó showjának zsűrijében szerepel Frenreisz Károly, az LGT és a Skorpió zenekarok alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész, aki most is izgatottan várja, hogy mivel rukkolnak elő a fiatal előadók és zeneszerzők; valamint Both Miklóst, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerzőt, népzenegyűjtőt.

Az ítészek között lesz Schell Judit, Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes Művész, aki egyaránt ismerős lehet a színpadról, a mozivászonról és a televízió képernyőjéről; valamint Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa, aki vallja, hogy a legfontosabb az ének, a zene és a szöveg egysége, a produkció így alkot kerek egészet.

 

További információ

www.facebook.com/adalshow