• 2019-08-24 - Bertalan napja van.

Select Page

extra wordpress theme

Támogatás a Szegedi Tudományegyetemnek

Támogatás a Szegedi Tudományegyetemnek

A kormány 2018 és 2020 között több mint 4,1 milliárd forinttal támogatja a Szegedi Tudományegyetem egyes infrastrukturális fejlesztéseit, valamint képalkotó diagnosztikai eszközpark beszerzésére 4,8 milliárd forintot biztosít – adta hírül az MTI.
/Fotó: Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar/

Támogatják a Szegedi Tudományegyetemen a Zeneművészeti Kar infrastrukturális fejlesztését, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika infrastrukturális felújítását, valamint a szükséges eszközpark beszerzését.

Minderre idén 1,17 milliárd, jövőre 2,68 milliárd, 2020-ban pedig 309 millió forint jut.

Emellett a határozat értelmében a képalkotó diagnosztikai eszközpark beszerzéséhez 4,8 milliárd forint forrás biztosítanak “a felmerülés ütemében”.
A közlönyből az is kiderült, hogy a kormány támogatja a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikája esetében az egyetem intézményfejlesztési tervében szereplő idegsebészet, szemészet, arc-állcsont sebészet, fül-orr-gége szakterület és a speciális fej-onkológia egy helyre költöztetését, integrált központ létrehozását, amelynek becsült költsége 9 milliárd forint. Ennek határideje 2022. december 31. – olvasható a közlönyben.

Emellett a határozat szerint felül kell vizsgálni az orvos- és egészségtudomány, természettudomány és műszaki képzési területek költségkereteit.

Online adás

lejatszo