Boros Tamás kollégánkat így karácsony táján és után megérintette a jótékonykodás szele, még ha nem is ő tette ezt, ám rögzítette. És ismét Szegeden kívülre mentek ehhez, mondhatni, szokásosan a Taxisok és Civilek a Beteg Gyerekekért Alapítvánnyal. Nem üres kézzel, hanem egy kályhával mentek. Hogy hova és milyen okból? Hallgassák meg a következő interjúnkból.


Íme a felvétel az új kályha behozataláról:

Azért a különbség szemmel látható:


Az akció óta jött a hír, miszerint egy váratlan fordulat történt, az alapítvány a kályha mellett biztonságot is ajándékozott.

A Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat hivatalos tájékoztatója szerint Németh Attila, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa, Tűzoltó őrnagy, a szolgálat önkéntese, életet mentett, ugyanis a december 27-én Kiszomborra kiszállított tűzhelyhez tartozó kéményt a mai nap egy szakember életveszélyesnek minősítette. Ha Németh Attila az első kiszállítás alkalmával nem veszi észre a tűzhely alkalmatlanságát, akkor a hét gyermek és édesanyjuk komoly életveszélybe kerülhetett volna.

Attila szakszerű figyelmessége további tragédia lehetőségét hárította el, mivel Kiszombor polgármester-asszonya, Szegvári Ernőné kiküldött egy szakembert hogy üzemelje be a tűzhelyet! Ő vette észre azt, hogy a kémény szintén életveszélyes, így nem üzemelhette azt be. Ekkor ismét a család megsegítésére sietett a Szegváriné és ígéretet tett arra, hogy újjáépítteti a kéményt. Nem csak a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat dícséretét, de a család háláját is elnyerte Németh Attila.