„A világ ura” lesz az az ország, amelyik elsőségre tesz szert a mesterséges intelligencia kifejlesztése terén – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken, a jaroszlavli Projektorija elnevezésű tudományos-technikai diákfórumon.

„Nagyon nem lenne kívánatos, hogy ez a monopólium konkrétan valakinek a kezében összpontosuljon” – mondta Putyin. „A mesterséges intelligencia nemcsak Oroszország jövője, hanem az egész emberiség jövője. Kolosszális lehetőségek és nehezen előre jelezhető fenyegetések rejlenek benne” – fogalmazott az orosz vezető.

Hangot adott meggyőződésének, miszerint „aki vezetésre tesz szert ezen a területen, az a világ ura lesz.” Putyin hangsúlyozta, hogy ha Oroszország élre tör ezen a területen, akkor „meg is fogja osztani az egész világgal ezt a technológiát, ahogy ma is megosztjuk az atomtechnológiát.”

„De hogy ne álljunk a sor végén, ezen már ma dolgoznunk kell” – tette hozzá.

Az orosz elnök arra is kitért, hogy szerintea jövő háborúit drónok fogják megvívniés „ha az egyik fél drónjai legyőzik a másikéit, nem marad más választás, mint a megadás.”

Forrás: MTI/ Fotó: rt.com