Idén is megtörtént, és még történik is a következő napokban az elsős, valamint mesterképzéses és külföldi egyetemisták és főiskolások beiratkozása a Szegedi Tudományegyetemre. Ennek menetéről beszélt rádiónknak Szakál Péter oktatási igazgató.

7000 hallgató iratkozik be jelenleg ezen a héten. Természetesen ez adminisztratív feladatokat ró a Szegedi Tudomány Egyetemre. A beiratkozás 3 részből áll. Van egy adminisztratív rész, amikor a hallgatók időpontra jönnek. Óránként, félóránként lehetett időpontokat választani. Ez karoktól és szakoktól függött, hogy éppen kinek milyen időpontsávot ajánlottak a kollégák. A beiratkozás adminisztratív részénél személyigazolványt, érettségi bizonyítványt és nyelvvizsga bizonyítványt mutattak be a jelentkezők. Ezt követően pedig itt a TIK és a BTK közti téren az egyetem központi egységeinek a szolgáltatásait igyekszünk megmutatni a hallgatóknak. Például sportközpont, konfuciusz intézet, idegennyelvi kommunikációs intézet, életvezetési tanácsadóközpont, karrier iroda.
Azt gondolom, hogy azért fontos a hallgatóknak eljönni a beiratkozás adminisztratív részén túl a kar illetve a központi egységek bemutatkozó programjaira is és megismerni ezeknek az egységeknek a szolgáltatásait, mert ezen keresztül megismerkedhetnek az egyetem sokszínűségével és esetleg tudnak csoporttársakat is találni, hiszen együtt tanulva sokkal könnyebben lehet elvégezni a Szegedi Tudomány Egyetem bármelyik képzését. A karokon folyamatosan zajlanak a szakos és a karokhoz kötődő szolgáltatásoknak a bemutatása.
Körülbelül 1000 hallgató külföldi. Ők a jövőhéten fognak érkezni. A többiek pedig beleértve a pótfelvételiseket is már ezen a héten jönnek. 316 pótfelvételis hallgatója lesz a Szegedi Tudomány Egyetemnek. Őket a mai nap folyamán értesítjük ki e-mailben. A felvételi határozatot pedig postai úton a hét folyamán fogják megkapni, míg a beiratkozáson részt tudnak venni ezen a héten is vagy az elkövetkezendő hetekben egyaránt.

A beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre:

Fotó