Már nyilvános a 2018. évi Szegedi Szabadtéri Játékok programja, és már el is kezdték a jegyek árusítását a következő évre. A programról, valamint arról, miért is árusítják már a 2017-as év befejezése előtt a 2018-as jegyeket, beszélt Herczeg Tamás a Szegedi Szabadtéri Játékok Igazgatója.

Azért kellett meghirdetnünk a jövőbeli műsort, mert bár még 10 előadás van előttünk, de nem tudunk már jeggyel szolgálni  a közönségnek és úgy éreztük, hogy az nem járja, hogy bejárnak hozzánk a kedves látogatók és nem tudunk mit adni. Ezért meghirdettük a jövőbeli műsort, amelybe visszatér például az idei éved nagy slágere a Notre Dame-i toronyőr és más meglepetések. Ennyivel tartozunk a közönségünknek, hogy ha hozzánk eljönnek, akkor tudjanak jegyet vásárolni, ha nem is az idei évadra, akkor a jövő évadra. Ezzel tehát azt mondom, hogy nagyon jól sikerült az idei évad, ha szabad múlt időben beszélni, mert nagy telt házakkal vagyunk és a várakozásnak megfelelőnek minősült a jegyek árbevétele.
Opera produkcióval kezdünk Verdi Rigolettoja lesz az első produkciónk, majd ezt követően  a Szegedi Szabadtéri Játékokon először a Hegedűs a háztetőn korai musical a musical és operett határán lévő nagyon szeretett és klasszikus zenei musical kerül bemutatásra. A 3. hétvégén vissza fog térni a Notre Dame-i toronyőr. Biztosak lehetünk a sikerében az előbb elmondottak alapján. Lesz új Shakespeare bemutatónk méghozzá nem is akármilyen. A hölgyszíveket megdobogtató, talán legnépszerűbb, világhírű darabja a mesternek a Rómeó és Júliával várjuk a közönséget és ezt követően a jövő évad nagy musical bemutatója a nyolcszoros Oscar-díjas zeneszerző Alan Menkennek az Apáca show című musicalje, amely a Brodwayn és a West Enden is óriási sikerrel megy. Magyarországon először kerül bemutatásra. A Mamma Miahoz hasonlóan egy nagyon népszerű, több részből álló film az alapja, de a zeneszerző kifejezetten a musicalnek írt színpadi zenét, tehát az Apáca show lesz az utolsó bemutató…

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: